torsdag 20 september 2012

Hösten är fan i mig här aka konferenstider, menymöte och knogjärn!

Så då får vi känna lite på hur framtidens höst aktiviteter kommer kännas för oss i Pastelerian!
Det kommer utan tvekan att bli en höst med ett och annat kakbak! HerreJävlar vad med konferensfika som ska läggas.
Patrik drar iväg till Tyskland på OS i början på Oktober, säger han, men vi tror att han ska dit på OktoberFest och hinka öl. Den som lever får se.
I vilket fall som helst så håller vi alla tummar vi har att valören på medaljen är snarlik på kulören som serveras i en bägare fylld av malt typ.
Så på senare tid har vi haft menymöte inför kommande höstmeny, gjutit knogjärn samt lagt en jävla massa kakor.

Menymöte!
Patrik håller låda.


Marre funderar.


Fredda lyssnar.


Pastelero gäng!


En glad Pastelero är en bra Pastelero!


Marie: 4348st konferensfika senare!


En vagn ska med burkar som snart ska förvandlas till:
Brownie, Morotskaka, Lingonkaka, Björnbärskaka och Mazariner!


oeuf!


Jag fick nys om att en god vän till mig som är köksmästare på en av Göteborgs stjärnkrogar, skulle komma på besök hos oss som gäst. När jag var gäst på deras restaurang så kom jäveln ut med en flaska ohojsås till sista desserten.
Don´t mess with the Pasteleros säger jag ba!
Denna till vardags något trevliga kille tycker att det är kul att gå och titta på när killar i blåvita-dräkter jagar en läderkula. Jag å andra sidan tycker att det är kul att titta på när Grönsvarta män sparkar boll.
Så då tar man helt enkelt tillfället i akt och gjuter en likörpralin i form av knogjärn. 
Vad passar bäst till det då?  
Jo om man bakar drömmar samtidigt som Schytts spelas i radion, sedan switchar man snabbt över till någon form av Cederhök dänga, så ba krossar man dessa drömmar och garnerar hela skiten med ett romfyllt knogjärn! 
Vassego!

Knogjärn & maizena.


 Pralin to be!


Knogjärn med krossade drömmar!


Så ja!


Thermomix in stereo!


När det ska ploppas 500 cheesecake, behövs en värmande släng på hjässan!



Plocka äpplen på torpet till kommande äpple dessert.
Kvalitetskontrollant Léon. 


 Feuille de brick 


Gipsformar till likörpralin på kommande meny.


Fransk nougat makeri.


aka Turrón.


aka Montélimar.


Så här i äpple tider!